Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Ανακοίνωση - απάντηση στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΔΣ Γλυκών Νερών


24 Νοεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση - απάντηση στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΔΣ Γλυκών Νερών

Καμία έκπληξη δεν προξενεί η επιλογή της διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών να καλέσει σε «παράσταση διαμαρτυρίας». Αποτελεί επιλογή συνεπή της ανάγκης αυτοπροβολής ορισμένων. Εντύπωση παρόλα αυτά προκαλεί η επιλογή της ημέρας με δεδομένο ότι δεν είναι εργάσιμη για τις υπηρεσίες του δήμου.

Σε κάθε όμως περίπτωση, η κινητοποίηση δεν δικαιολογείται από τα όσα έχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες. Σε ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται λόγος για «απαξίωση-άρνηση» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής των κτιριακών προβλημάτων. Εκ των πραγμάτων ούτε απαξίωση ούτε και άρνηση προκύπτει. Αντιθέτως στο σχολικό συμβούλιο τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κλειώ Ανδρέου η οποία επί δύο και πλέον ώρες ιεράρχησε τα ζητήματα.

Θύμισε ότι η δημοτική αρχή ικανοποίησε πάγιο αίτημα των διευθύνσεων του σχολείου της τελευταίας 10ετίας, τοποθετώντας νέα σχολική αίθουσα, προδιαγραφών ΚΤΥΠ σε σημείο που υπέδειξε η Τεχνική Υπηρεσία και πληροί τα προβλεπόμενα από το νόμο. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα έγιναν αποκαταστάσεις, τοποθετήθηκαν πίνακες ανακοινώσεων σε όλες τις αίθουσες, αγοράστηκε νέος εξοπλισμός για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες, ολοκληρώθηκαν εργασίες στις τουαλέτες, ενώ έχει δρομολογηθεί η απομάκρυνση ανισόπεδων σημείων του προαυλίου χώρου. Οι συνεχείς παρεμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό «απαξίωση» ή «άρνηση».

Πόσο δε όταν η αντιδήμαρχος Κλειώ Ανδρέου ενημέρωσε το σχολικό συμβούλιο, το καθύλην αρμόδιο όργανο με τη συμμετοχή της διεύθυνσης του σχολείου, του συλλόγου διδασκόντων, εκπροσώπων των γονέων και κηδεμόνων και εκπροσώπου του δήμου, για τα όσα δύναται να υλοποιηθούν και τις διαδικασίες.

- Σε ότι αφορά το σχέδιο επέκτασης διευκρίνισε ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή του άμεσα καθώς απαιτείται η επικαιροποίηση της μελέτης και η χρηματοδότηση του έργου η οποία σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνά σε προϋπολογισμό τις 700.000 ευρώ.
- Χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των isobox δεν δύναται να συνταχθεί προτού ολοκληρωθεί η επέκταση. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ανέγερση σχολικού κτιρίου στην πλειοψηφία των ΟΤΑ πανελλαδικά δεν έχει γίνει από το 2005.
- Ανάγκη περαιτέρω επισκευών στις παιδικές τουαλέτες αντικειμενικά δεν υφίσταται. Παρόλα αυτά ο Σύλλογος έχει ενημερωθεί για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε ανακατασκευή τους με αντικατάσταση των ασιατικού τύπου ειδών υγιεινής με ευρωπαϊκού.
- Ο Σύλλογος έχει ενημερωθεί πως έχει δρομολογηθεί και άμεσα προχωρά η δημιουργία κανονικής αίθουσα ένταξης μετά από αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δεν χρήζει ανακαίνισης αλλά συστήματος θέρμανσης η τοποθέτηση του οποίου έχει δρομολογηθεί για το άμεσο προσεχές διάστημα.
- Είναι σε γνώση του Συλλόγου πως η τοποθέτηση στεγάστρων αναβλήθηκε λόγω της τοποθέτησης της νέας αίθουσας και θα πραγματοποιηθεί άμεσα καθώς υπάρχει και η απαραίτητη μελέτη και οι πόροι.
- Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου είναι καθόλα ασφαλής όπως προκύπτει από αυτοψία της ΤΥ.
- Η μελέτη πυρασφάλειας έχει ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί ως προς την ενεργητική πυρασφάλεια (πυροσβεστήρες)
-Η αποκαλούμενη «επισκευή εσωτερικών πορτών» δεν είναι τίποτε παραπάνω από αισθητική παρέμβαση και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει επικινδυνότητα για τους μαθητές. Είναι σε γνώση του Συλλόγου ότι έχει δρομολογηθεί για τις εορτές των Χριστουγέννων
- «Και πολλά ακόμη»: σε τρεις μόλις λέξεις η διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποκαλύπτει το υποκριτικό της κινητοποίησης και τις προσωπικές σκοπιμότητες ορισμένων σε βάρος του συνόλου των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

Σε ότι αφορά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών, ο Σύλλογος παραβλέπει τις παρεμβάσεις χιλιάδων ευρώ όπως υδρομόνωση, θερμομόνωση και επισκευές σκυροδέματος και οπλισμού αλλά και την ανακαίνιση των τουαλετών μαθητών και προσωπικού. ‘Όπως και άλλες παρεμβάσεις συντήρησης.

Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσουμε απόλυτα στην ανάγκη ανέγερσης 4ου ΔΣ Γλυκών Νερών (και όχι μόνο), προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Ο τρόπος της ανέγερσης των νέων σχολικών κτιρίων σε καμία περίπτωση δεν είναι της αρμοδιότητας του δήμου πόσο δε των γονέων οι οποίοι χρήσιμο θα ήταν να είναι αρωγοί στις προσπάθειες αντί να «πολιτεύονται» σε βάρος των παιδιών τους.

Ο Δήμος Παιανίας μεριμνά για ασφαλή κτίρια δίχως να υπολογίζει πολιτικό κόστος όπως απέδειξε και στην περίπτωση των Γυμνασίων Παιανίας.