Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

Δήμος Παιανίας: Στο ΜΕΟΠΠ η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας - Δασοπυρόσβεσης


22 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Παιανίας: Στο ΜΕΟΠΠ η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας - Δασοπυρόσβεσης

Στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (ΜΕΟΠΠ) εντάχθηκε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης του Δήμου Παιανίας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Για να επιτευχθεί ο στόχος 19 Εθελοντές -4 γυναίκες και 15 άνδρες- της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας που πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετείχαν στο σεμινάριο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023 το οποίο ολοκλήρωσαν με επιτυχία.

Το επόμενο διάστημα οι 19 Εθελοντές θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου.

«Θέλω να συγχαρώ τους 19 Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας που απέδειξαν εμπράκτως την επιθυμία τους για προσφορά στην κοινωνία μας ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρώτο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του υπουργείου. Εχουμε πλέον θέσει υγιείς βάσεις για την προώθηση της εθελοντικής προσφοράς σε έναν τομέα ιδιαιτέρως κρίσιμο στην περιοχή μας. Είμαι σίγουρος πως το παράδειγμά τους θα βρει πολλούς μιμητές» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Με την ένταξη της Εθελοντικής μας Ομάδας στο Μητρώο της Πολιτικής Προστασίας κλείνει ένας κύκλος προσφοράς με κενά όμως σε ότι αφορά τα οργανωτικά και ανοίγει ένας νέος, μιας ομάδας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι έτοιμη να παρέμβει όπου απαιτηθεί υπέρ της κοινωνίας μας. Η Ομάδα της Πολιτικής Προστασίας περιμένει καθέναν και καθεμία που έχει διάθεση να προσφέρει ανιδιοτελώς υπέρ του τόπου μας» σημείωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης.