Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: Περνάμε στη δράση στηρίζοντας και ενεργοποιώντας Τέσσερις Δράσεις του ελληνικού Δικτύου SDG 17 Greece


19 Σεπτεμβρίου, 2022

Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: Περνάμε στη δράση στηρίζοντας και ενεργοποιώντας Τέσσερις Δράσεις του ελληνικού Δικτύου SDG 17 Greece

Για τρίτη χρονιά το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας στην Ελλάδα για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, που διεξάγεται μεταξύ 16 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, και φέτος έχει κεντρικό μήνυμα “The Power is in Our Hands! Flip the Script”.

Ως Δήμος Παιανίας συμμετέχουμε στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, ενώνουμε τη φωνή μας με το Δίκτυο SDG 17 Greece και τα υπόλοιπα μέλη του, κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς τον κοινό μας στόχο: να συνδιαμορφώσουμε τους αυριανούς ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες που θα ζουν και θα πράττουν με γνώμονα έναν βιώσιμο πλανήτη και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Συμμετέχοντας στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο Δήμος Παιανίας στηρίζει Τέσσερις Δράσεις του Δικτύου SDG 17 Greece ενεργοποιώντας μαθητές και πολίτες κάθε ηλικίας σε δράση.

Δράση 1: «Ενημερώνομαι για τους Στόχους»
Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα του Δικτύου SDG17 Greece (https://sdg17greece.gr/), ενημερώνομαι για τους στόχους, εγγράφομαι στο newsletter και συμμετέχω στις δράσεις του Δικτύου.

Δράση 2: «Ενεργοποιώ το ψήφισμα για την καθιέρωση της Ελληνικής Εβδομάδας Στόχων»
Μάθε πως: (https://sdg17greece.gr/)

Δράση 3: «#Flip the Script»
Αναρτώ δύο φωτογραφίες ή ένα video χρησιμοποιώντας το φίλτρο #FlipTheScript για να δείξω πως μπορώ να αλλάξω ή να βελτιώσω καθημερινές δραστηριότητες στη βάση των αρχών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Δεν ξεχνώ να προσθέσω τα παρακάτω # ώστε να ενώσω την φωνή μου με όλο την κόσμο
@ΔήμοςΠαιανίας
@SDG17Greece
#FlipTheScript
#GlobalGoals #ForPeopleForPlanet
#KeepingThePromise
#SDGAction
#GlobalGoalsWeek

Δράση 4: «Γίνομαι Πρεσβευτής»
Δημιουργώ τις δικές μου δράσεις και γίνομαι Πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Χρησιμοποιώ τα socialmedia και την ψηφιακή τεχνολογία ως κανάλια επικοινωνίας και διάχυσης των πρωτοβουλιών μου.
Δεν ξεχνώ να προσθέσω τα παρακάτω # ώστε να ενώσω την φωνή μου με όλο την κόσμο
@ΔήμοςΠαιανίας
@SDG17Greece
#FlipTheScript
#GlobalGoals #ForPeopleForPlanet
#KeepingThePromise
#SDGAction
#GlobalGoalsWeek

Δήλωση Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: «Και φέτος κινητοποιούμε περισσότερα από 100 μέλη του Δικτύου σε δράση, στη βάση του οικουμενικού μηνύματος για το 2022 που καλεί πολίτες, φορείς, μαθητικές κοινότητες να δράσουμε ατομικά και συλλογικά, για να καταφέρουμε ως παγκόσμια κοινότητα να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση και να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές διακρίσεις. Κάθε δράση μετράει, κάθε δράση αφήνει το δικό της αποτύπωμα. Έχοντας αυτό ως βάση, καλούμε τα μέλη του Δικτύου να συμμετάσχουν ενεργά στην Εβδομάδα Στόχων προωθώντας την ενημέρωση σχετικά με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές τους κοινωνίες και την ενεργοποίηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μέσα από έξι δράσεις με επίκεντρο την ενημέρωση, τη διάχυση, την παρέμβαση».

Δήλωση Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη με την ευκαιρία της συμμετοχής του δήμου στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022: «Ο Δήμος Παιανίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022σηκώνοντας το βάρος που του αναλογεί και αναλαμβάνει δράση για έναν βιώσιμο πλανήτη και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Βάζουμε το δικό μας λιθαράκι σε μια παγκόσμια προσπάθεια προωθώντας τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Υιοθετούμε τις έξι δράσεις και ενισχύουμε τη φωνή του δικτύου. Ολοι μαζί για το μέλλον μας.»

Δείτε το σχετικό pdf εδώ.