Καραολή και Δημητρίου 38Α, Τ.Κ. 19002, Παιανία Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Παιανίας

  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 24 Φεβρουαρίου 2021, η σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (από κοινού με τους Δήμους Κρωπίας, Μαρκοπούλου και Σπάτων – Αρτέμιδος) ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα εποχή στον Δήμο Παιανίας.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, αποτελεί χρήσιμο πολυεργαλείο για τον Δήμο Παιανίας ως απάντηση στα μεγάλα προβλήματα όπως οι μειωμένοι πόροι και η υποστελέχωση των υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και την τοπική βιώσιμη ανάπτυξη.

Αποτελεί δε φορέα αποκλειστικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς την συμμετοχή ιδιωτών.

Στόχος των δήμων – μετόχων είναι η αξιοποίηση (μέσω του Οργανισμού) των κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων με απώτερο στόχο τη στήριξη και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, με περισσότερα έργα και δράσεις για τους πολίτες.

Η λειτουργία της εταιρείας έρχεται – επικουρικά στις υπηρεσίες του δήμου- να συμβάλλει στην τεχνική υποστήριξη έργων και υποδομών, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και ιδιαιτέρως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διαμορφώσει ένα σχέδιο δράσης τουριστικής ανάπτυξης και να διασυνδέσει τον τουρισμό με τον πολιτισμό και την αγροδιατροφή. Επιπλέον, να υλοποιήσει δράσεις για την υγεία και την ποιότητα ζωής και να προωθήσει ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΔΕΝ υποκαθιστά τον δήμο ούτε τις υπηρεσίες, ΔΕΝ υποκαθιστά τους εργαζομένους. ΔΕΝ μεταβιβάζονται σε αυτόν περιουσιακά στοιχεία, ούτε και αρμοδιότητες.

«Η τεχνική μας υπηρεσία σήμερα διαθέτει οχτώ εργαζομένους και πολύ σύντομα λόγω συνταξιοδοτήσεων έξι. Από την κινητικότητα δεν προέκυψε ενδιαφέρον από κανένα μηχανικό να μεταχθεί στον Δήμο Παιανίας ενώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η πρόσληψη μόλις ενός.

Με αυτό το προσωπικό έχουμε να διαχειριστούμε έργα και μελέτες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και την υποχρέωση να συστήσουμε Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία).

Αυτά τα προβλήματα έρχεται να επιλύσει η σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ο οποίος είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας λειτουργώντας με απόλυτη διαφάνεια» εξήγησε ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Κάποιοι μιλούν για απολύσεις. Δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία των εργαζομένων αλλά είναι άνευ αντικειμένου. Επιλέγουμε να πάμε τον Δήμο Παιανίας μπροστά και αυτό θα κάνουμε. Και παράλληλα πιέζουμε την κεντρική διοίκηση για προσωπικό και για πόρους» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την κατάθεση των περιγραμμάτων θέσεων από την διοίκηση του δήμου τον Δεκέμβριο 2019 και την συμμετοχή στην κινητικότητα, προέκυψαν μόλις δύο ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι ώστε να μετακινηθούν στον Δήμο Παιανίας. Στον αντίποδα, δύο υπάλληλοι αποχώρησαν. Ενώ από τις 42 προσλήψεις που αιτήθηκε ο δήμος, εγκρίθηκαν μόλις δύο.

Τέλος, με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού ο Δήμος Παιανίας μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία μερίδιο από τα 2 δισ. ευρώ έργα του ταμείου ανάκαμψης.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Παιανίας αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Μήδεια».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝ' ΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ «ΜΗΔΕΙΑ».

Από νωρίς το πρωί δίπλα στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος βρίσκεται ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης συντονίζοντας τις προσπάθειες να κρατηθούν ανοιχτές οι βασικές οδοί.

Στους δρόμους του δήμου επιχειρούν ένα grader, ένα JCB και το bremach καθώς επίσης και δύο αλατιέρες.

Νωρίτερα, στην ΔΕ Παιανίας συνεργείο του δήμου άνοιξε το δρόμο και εξασφάλισε την μεταφορά νεφροπαθούς για την προγραμματισμένη αιμοκάθαρση ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αντίστοιχη επιχείρηση στην ΔΕ Γλυκών Νερών.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝ' ΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ «ΜΗΔΕΙΑ».

«Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός ήδη από το βράδυ της Δευτέρας ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα αποκλειστεί κανείς. Οι υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας είναι στο πλευρό των κατοίκων. Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί από την Παρασκευή ώστε να λάβουν βοήθεια. Παρακαλώ και προσωπικά να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις άκρως απαραίτητες. Είναι μια δοκιμασία την οποία θα περάσουμε με επιτυχία» δήλωσε ο Ισίδωρος Μάδης.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝ' ΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ «ΜΗΔΕΙΑ».

Ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας υπό τον δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη και με την συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Σταύρου και τον ειδικό συνεργάτη Γιάννη Μπούα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/2).

Ο Ισίδωρος Μάδης ζήτησε από τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αυξημένη επαγρύπνηση τα επόμενα 24ωρα λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια», καλώντας τα παράλληλα να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενημέρωσε πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για επιπλέον 5 τόνους αλάτι (2,5 τόνους για κάθε ΔΕ) ενώ τα οχήματα είναι σε ετοιμότητα και στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας υπάρχει τόσο με το ΑΤ Παιανίας όσο και με την Τροχαία για τον συντονισμό των ενεργειών τους.

Επέστησε την προσοχή της στελεχών της Πολιτικής Προστασίας ειδικά στην ΔΕ Γλυκών Νερών λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ έκανε έκκληση και στους κατοίκους για ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων διαβεβαιώνοντας πως «θα είμαστε δίπλα και θα παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται».

Όπως είπε ο Δήμαρχος Παιανίας το βάρος θα πρέπει να δοθεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες των δύο Δημοτικών Ενοτήτων αλλά και στις οδούς που συνδέουν τους οικισμούς με την πόλη.

Ο Ισίδωρος Μάδης ενημερώθηκε πως ήδη από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες κάτοικοι έχουν προμηθευθεί αλάτι τόσο στα Γλυκά Νερά (από το νεκροταφείο) όσο και στην Παιανία (από την έδρα της Π.Π.) καθώς και οδηγίες για την ορθή χρήση του.

«Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κακοκαιρίας κρατώντας ανοιχτή την πόλη μας και διευκολύνοντας τους κατοίκους. Θα είμαι στο πλευρό σας στηρίζοντας με όποιον τρόπο μου ζητηθεί το έργο σας. Ο ρόλος σας είναι ιδιαιτέρως σημαντικός για αυτό και σας καλώ πρωτίστως να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για εσάς» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟ ΜΑΔΗ

Ο επί χρόνια Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής προτάθηκε ομόφωνα από τους δημάρχους Δήμους Κρωπίας, Μαρκοπούλου - Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων - Αρτέμιδος για τη θέση του Προέδρου της υπό σύσταση «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε - Α.Ο.Τ.Α.», Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού.

Συστάσεις για το ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουρής, δε χρειάζονται. Η μακρόχρονη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά και στην πολιτική ζωή του τόπου, το έργο που επιτέλεσε στην Ανατολική Αττική και η καθαρότητα του, αποτελούν εγγύηση και βάζουν τον πήχη ψηλά.

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε - Α.Ο.Τ.Α.» αποτελεί μια στρατηγική επιλογή ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων κι ανοίγει νέους ορίζοντες, για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο για τους τέσσερις δήμους, που θα αποτελέσει την αιχμή της παραγωγής έργου, ξεπερνώντας τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που πυκνά συχνά δυσχεραίνουν το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας απαντήσεις στη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών.

Στόχος είναι: Η από κοινού με τους Δήμους εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών μέσω της εκπόνησης τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Τοπικής Οικονομίας προς όφελος των πολιτών, η ένταξη-συμμετοχή και υλοποίηση συν-χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των Δήμων μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής, και τεχνικής υποστήριξης, η ωρίμανση και εκτέλεση έργων υποδομής, η υλοποίηση δράσεων κι έργων που εντάσσονται στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων κι η παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης, η υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής.

Δίπλα στον έμπειρο Λεωνίδα Κουρή, στη νευραλγική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, προτάθηκε ομόφωνα να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, με πολυετή αυτοδιοικητική και επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση φορέων Γενικής Κυβέρνησης, Δ.Ε.Κ.Ο., Ο.Τ.Α. κι Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, έχοντας γνώση του ευρύτερου ρόλου των δημόσιων επιχειρήσεων κι οργανισμών, εντός ενός ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπηρετήσουν το σκοπό του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος και την κατανόηση της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος. Εμείς, οι τέσσερις Δήμοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου - Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων - Αρτέμιδος, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα, μέσα από το οποίο στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Δημήτρης Κιούσης, Κώστας Αλλαγιάννης, Ισίδωρος Μάδης και Δημήτρης Μάρκου.

Στα οφέλη που θα προκύψουν από την λειτουργία του ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας αναφέρθηκε ο Ισίδωρος Μάδης κατά την επίσκεψή του στο έργο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΕΛ ΚΡΩΠΙΑΣ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΜΑΔΗ

«Στην πόλη της Παιανίας υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αγροτικών οικογενειών, όπου οι καλλιέργειες αποτελούν την κύρια και μοναδική επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η άρδευση των αγροτικών εκτάσεων πραγματοποιείται από τους αγρότες μέσω γεωτρήσεων, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως κοστοβόρες και περιβαλλοντικά επιβλαβείς. Αντιλαμβάνεσθε επομένως την προστιθέμενη αξία του έργου, η διάθεση κατάλληλου νερού σε χαμηλότερο κόστος», σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας.

Θυμίζεται πως το έργο θέτει σε πρώτο πλάνο την ανάκτηση, τον εμπλουτισμό και την αξιοποίηση των υδατικών πόρων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών προβλέποντας, διάθεση ανακυκλωμένου νερού για πυρόσβεση, πότισμα δημοτικών πάρκων, άρδευση γεωργικών εκτάσεων και εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΕΛ ΚΡΩΠΙΑΣ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΜΑΔΗ

Ο Δήμαρχος Παιανίας στο περιθώριο της επίσκεψης στο ΚΕΛ είχε την ευκαιρία να συζητήσει για πολλοστή φορά με τον Aναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιο Τόσιο καθώς και τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο, Διευθυντή Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής τόσο για το έργο της αποχέτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΔΕ των Γλυκών Νερών όσο και για άλλα ζητήματα που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΕΛ ΚΡΩΠΙΑΣ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΜΑΔΗ

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των κατοίκων στα rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 2021, στη ΔΕ Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παιανίας όπως ελήφθη στη συνεδρίαση που διεξήχθη στις 28 Ιανουαρίου, συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των δημοτών και τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης δήλωσε: «Η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης αποτελεί υποχρέωσή μας προς όφελος των πολιτών της. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει ούτε τους πόρους, ούτε και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο. Το υφιστάμενο δίκτυο, μετά από αξιολόγηση, θα περάσει στη διαχείριση και υπευθυνότητα της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που με την υπεύθυνη στάση τους εξασφαλίζουν στους δημότες μας, με τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΥΔΑΠ».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εξέτασε 516 άτομα που έφτασαν στο σημείο ως επιβάτες οχημάτων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προέκυψε ένα θετικό κρούσμα. Θυμίζεται πως μηδενικά ήταν τα κρούσματα στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στην ΔΕ Παιανίας.«Είναι η δεύτερη διαδικασία τεστ που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του οργανισμού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας ώστε να έχουμε μια εικόνα σε σχέση με το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής. Το γεγονός πως σε ένα τόσο μεγάλο δείγμα προέκυψε μόλις ένα θετικό δείγμα αναδεικνύει ως οι κάτοικοι έχουν αναλάβει την ατομική ευθύνη που τους αναλογεί συμβάλλοντας στην προστασία της κοινωνίας μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ COVID TESTS ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Νέα σελίδα για τον Δήμο Παιανία με μελλοντικές ωφέλειες για τους υδρευόμενους εξασφάλισε η δημοτική αρχή ξεκινώντας τις διαδικασίες μεταβίβασης του δικτύου ύδρευσης στο μεγαλύτερο φορέα της Ελλάδας στην αγορά νερού, την ΕΥΔΑΠ Α.Ε..

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παιανίας όπως ελήφθη στη συνεδρίαση που διεξήχθη στις 28 Ιανουαρίου, συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των δημοτών και τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης δήλωσε: «Η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης αποτελεί υποχρέωσή μας προς όφελος των πολιτών της. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει ούτε τους πόρους, ούτε και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο. Το υφιστάμενο δίκτυο, μετά από αξιολόγηση, θα περάσει στη διαχείριση και υπευθυνότητα της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που με την υπεύθυνη στάση τους εξασφαλίζουν στους δημότες μας, με τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΥΔΑΠ».

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ

Ο Δήμος Παιανίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιεί Drive-Through rapid tests, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

Κλιμάκιο θα βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Νάξου και Όθωνος, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, από τις 10.00 έως και τις 15.00.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν (από την ηλικία των 10 ετών και άνω) με τον όρο ότι επιβαίνουν σε μεταφορικά μέσα.

Μαζί τους θα πρέπει να έχουν:
- Ταυτότητα
- ΑΜΚΑ
- Αριθμό Κινητού Τηλεφώνου
- Ονοματεπώνυμο

Οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν στέλνοντας «1» στο 13033.

Οι αρνητικοί θα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα με SMS ενώ κλήση θα δέχονται όσοι προκύψουν θετικοί. Όπως σημειώνεται από τον ΕΟΔΥ, όσοι δεν λάβουν SMS λόγω φόρτου δικτύου, είναι αρνητικοί.

Η κίνηση των οχημάτων θα πρέπει να γίνεται όπως στο επισυναπτόμενο.

RAPID TESTS ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Αρνητικά ήταν όλα τα rapid test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Δήμο Παιανίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 329 τεστ με τη μέθοδο drive through (επιβάτες σε οχήματα) ενώ μεταξύ των εξετασθέντων ήταν και παιδιά.

COVID FREE O ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην Πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου όπου προσέτρεξαν κάτοικοι της Παιανίας για να εξετασθούν. Από νωρίς το πρωί η Πολιτική Προστασία είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθούν οι ουρές και τα προβλήματα στην κυκλοφορία.

COVID FREE O ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Η διαδικασία κύλησε με γρήγορους ρυθμούς χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για όσους επισκέφθηκαν το σημείο. «Το αποτέλεσμα των rapid test αποτελεί δικαίωση των πολιτικών που από την πρώτη στιγμή υιοθετήσαμε στον Δήμο Παιανίας. Το δίπτυχο της ενημέρωσης και της πρόληψης είναι ξεκάθαρο πια ότι έχει αποτελέσματα σε συνδυασμό με το υψηλό αίσθημα ευθύνης των κατοίκων. Δεν εφησυχάζουμε όμως. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι η πανδημία να γίνει παρελθόν και όλοι να προστατευθούμε από έναν ιό που ανέτρεψε όλα όσα γνωρίζαμε» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

COVID FREE O ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Έργα οδοποιίας στη ΔΕ Γλυκών Νερών πραγματοποιεί ο Δήμος Παιανίας και συγκεκριμένα στις οδούς Πευκών και Δαυλείας (από την οδό Θεσσαλίας έως την οδό Καρδίτσης, στο τμήμα της οδού Καρδίτσης από την οδό Δαυλείας έως την οδό Πευκών, στην οδό Σολωμού (από την οδό Άννης Μαρίας έως την οδό Κωνσταντινουπόλεως) και στην οδό Μωραΐτη (από την οδό Καραολή και Δημητρίου έως την οδό Γρ. Αυξεντίου

).

Με την παρέμβαση αυτή, πρώτη μετά από δεκαετίες, επιλύονται χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους με τα όμβρια ύδατα να εισρέουν στα σπίτια τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα έργα - προϋπολογισμού 124.992 ευρώ – αποκαθιστούν χωματόδρομους ενώ γίνονται και οι απαραίτητες διανοίξεις αλλά και η κατασκευή πεζοδρομίων, αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής. Παράλληλα από την δημοτική αρχή ασκούνται πιέσεις στον εργολάβο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ώστε να ολοκληρωθεί στα συγκεκριμένα σημεία οπότε η αποκατάσταση να είναι οριστική.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Στην δε οδό Μωραΐτη, στο τμήμα από την οδό Καραολή και Δημητρίου έως την οδό Γρ. Αυξεντίου, γίνεται αποκατάσταση για την άρση της επικινδυνότητας του εν λόγω τμήματος και κατασκευή σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου του λόφου Φούρεζι.

«Το συγκεκριμένο έργο είχε παραπεμφθεί στις καλένδες με τους κατοίκους να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο. Αποτελεί προτεραιότητά μας η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε σε παρεμβάσεις όπου αυτό είναι δυνατό, αλλάζοντας κομμάτι – κομμάτι την εικόνα του Δήμου Παιανίας. Ώστε στο τέλος της θητείας μας να είμαστε όλοι υπερήφανοι για το έργο που έχει υλοποιηθεί, οδηγώντας την πόλη μας στο μέλλον» σχολίασε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Συνολικά 40 έργα, νέα και συνεχιζόμενα, προϋπολογισμού 16.882.574,43 ευρώ περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Παιανίας που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόκειται για 29 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.622.856,01 ευρώ εκ των οποίων τα 3.730.856,01 ευρώ προέρχονται από ίδιους πόρους ενώ τα 6.892.000 ευρώ από χρηματοδοτήσεις, με την δημοτική αρχή να αξιοποιεί όλα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη (ΕΣΠΑ, Φιλόδημος Ι και Φιλόδημος ΙΙ, Πράσινο Ταμείο, Περιφέρεια Αττικής).

Παράλληλα, συνεχίζονται 11 έργα συνολικού προϋπολογισμού 6.259.718,42 ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «η διοίκηση έχει συνέχεια. Ολοκληρώνουμε έργα τα οποία ξεκίνησαν σε προηγούμενες διοικήσεις όπως και οι επόμενοι θα ολοκληρώσουν εκείνα που εμείς ξεκινάμε» ενώ εξήγησε πως πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα «ρεαλιστικό» θυμίζοντας πως κατά το παρελθόν σε αυτό εντάσσονταν έργα τα οποία ήταν ευρέως γνωστό ότι δεν είχαν καμία τύχη με μόνο στόχο να ικανοποιούνται προς στιγμή απαιτήσεις κοινωνικών ομάδων.

«Εμείς ασχολούμαστε με το παρόν και στοχεύουμε στο μέλλον» συμπλήρωσε ο Ισίδωρος Μάδης επαναλαμβάνοντας πως βασική αρχή είναι ο ρεαλισμός. «Λίγα έργα και ρεαλιστικά. Μακάρι να ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν όλα όσα επιθυμεί η κοινωνία μας αλλά δεν είναι εφικτό» τόνισε.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχουν έργα ενταγμένα στον Φιλόδημο για τα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε υποβάλει μόνο τα τεχνικά δελτία. Αναλαμβάνοντας η διοίκηση Μάδη προχώρησε στην επικαιροποίησή τους και εξασφάλισε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Με ισχυρή πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Παιανίας για το 2021. Πρόκειται για έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό ο οποίος έρχεται να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και να θέσει στέρεες βάσεις όχι μόνο για το 2021 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

«Όποιες και να είναι οι δυσκολίες από την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, δεν θα περιορίσουμε το όραμά µας, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, µε τη βοήθεια και τη συµµετοχή των πολιτών, να το υλοποιήσουμε» τόνισε κατά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Εξήγησε πως «θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε με σθένος τα συμφέροντα του Δήμου και να διεκδικούμε τα νόμιμα έσοδά μας προσπαθώντας να βελτιώσουμε τα οικονομικά στοιχεία εξασφαλίζοντας την μελλοντική ευρωστία του. Στοχεύουμε στην οικονομική τάξη και συνέπεια, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ενισχύοντας την λειτουργία ενός δήμου σύγχρονου και ανθρώπινου τηρώντας τον απαράβατο κανόνα της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών. Ως δήµος θα διεκδικήσουμε µε κάθε τρόπο τους θεσμοθετημένους πόρους, θα επιδιώξουμε µε κάθε τρόπο να εισπράξουμε τα οφειλόμενα και να εισάγουμε απαλλαγές, βοηθώντας µια σημαντική μερίδα συµπολιτών µας».

«Το 2021 θα υπάρξει ένας ικανός αριθμός έργων που θα εκκινήσει την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Ένα νέο εργαλείο που συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πόλης μας είναι το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης΄΄. Ο δήμος μας προετοιμάζεται να συμμετάσχει με ώριμες προτάσεις σε όσες προσκλήσεις τον αφορούν όπως αναφερθήκαμε και χθες αναλυτικά στο τεχνικό μας πρόγραμμα» κατέληξε ο Ισίδωρος Μάδης.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε όλος ο προγραμματισμός του δήμου για τα επόμενα χρόνια με στόχο ένα νέο τοπίο στον χώρο της Παιδείας ενώ ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συνεισφέρουν και με δικές τους προτάσεις.

Ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν με την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και τις καθυστερήσεις ανακοινώνοντας πως ολοκληρώθηκαν πλέον όλες οι διαδικασίες και η επαναλειτουργία των σχολείων θα βρει τους μαθητές στις νέες δομές.

Επεσήμανε πως από το 2010 δεν είχε ληφθεί καμία πρωτοβουλία για τις σχολικές δομές στον Δήμο Παιανίας.

Κάνοντας απολογισμό των όσων μέχρι σήμερα έχουν γίνει αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση μελέτης επισκευής κτιρίων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και τις Διευθύνσεις καταγράφοντας τα προβλήματα στις δομές. Ανακοίνωσε πως επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του έργου αποκατάστασης των δομών.

Παράλληλα, με επιστολή προς τους διευθυντές των δομών που δεν περιλαμβάνονται στη μελέτη ζητείται να ενημερωθεί ο δήμος για τις ανάγκες κατασκευαστικού χαρακτήρα (ελαιοχρωματισμοί, συστήματα ασφαλείας, αλεξικέραυνα, αποκαταστάσεις κ.ά.) και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εργασιών με στόχο να διενεργηθεί διαγωνισμός.

Όσον αφορά την ανέγερση νέων σχολικών δομών:
- Ο Δήμος Παιανίας είναι έτοιμος ώστε να κατατεθεί η πρόταση για το 5ο Δημοτικό Παιανίας για το οποίο έχει εκδοθεί και η άδεια της πολεοδομίας.
- Εκπονείται η μελέτη για το 3ο νηπιαγωγείο ΓΝ
- Έχει υποβληθεί αίτημα για μελέτη για το 4ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Νηπιαγωγείο Παιανίας.
- Δρομολογείται η ανέγερση ειδικού σχολείου σε συνεννόηση με την ΚΤΥΠ

Ο Ισίδωρος Μάδης επεσήμανε την ανάγκη για νέες δομές γυμνασίων στην κοινότητα Παιανίας λόγω της παλαιότητας των υπαρχόντων.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία για την «υιοθέτηση» σχολικών μονάδων από επιχειρήσεις. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Παιανίας, το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τις Αττικές Διαδρομές με το οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του αύλειου χώρου του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην καθιέρωση της διαπαραταξιακής για τα θέματα παιδείας ούτως ώστε να υπάρχει ενημέρωση και σύμπνοια ενώ το πόρισμα της συζήτησης θα χρησιμοποιηθεί στην προγραμματιζόμενη εντός των ερχόμενων ημερών σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Παιδείας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ελενα Αντωνίου, ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα Παιδείας κ. Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, εκπροσωπώντας την δημοτική παράταση «Νέα Πολιτεία» ο κ. Δημήτρης Ανδρέου, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης και η κα Κλειώ Ανδρέου (Το Αύριο στα χέρια μας) και ο κ. Κώστας Φιλιούσης (Λαϊκή Συσπείρωση).

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΠΑΙΔΕΙΑ 2021-2023» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ.

ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΧΗΜΑ 4X4, ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΤΟ ΑΤ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΜΑΔΗ

Ο Δήμαρχος Παιανίας αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που προκαλεί ο ταλαιπωρημένος στόλος του ΑΤ, απευθύνθηκε στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ζητώντας την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος.

Η ανταπόκριση του κ. Μαρτίνου ήταν άμεση και το όχημα παραδόθηκε σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2020.

Παράλληλα, άλλο ένα 4x4 όχημα δώρισε ο συνδημότης μας κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου, καλύπτοντας έτσι χρόνιες ελλείψεις στο αστυνομικό σώμα και ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Δήμου Παιανίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον κ. Μαρτίνο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας. Η ουσιαστική βοήθεια που παρέχει στο δήμο μας, βελτιώνει καθημερινά την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και θεραπεύει παθογένειες δεκαετιών. Δε θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω και τον συνδημότη μας, κ. Παπαδημητρίου για τη δική του ευγενική προσφορά στο ΑΤ Παιανίας, η οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια στην πόλη μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης του Δήμου Παιανίας και μετά τη συγχώνευση του ΑΤ Γλυκών Νερών με αυτό της Παιανίας, οι ανάγκες για την ομαλή και εύρυθμη επιτέλεση του έργου της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες απευθύνονταν σε δύο διαφορετικές πολεοδομίες: για την ΔΚ Γλυκών Νερών στην Παλλήνη και για την ΔΚ Παιανίας στο Μαρκόπουλο.

Με την δημιουργία ΥΔΟΜ στον Δήμο Παιανίας όλα πλέον συγκεντρώνονται σε μία υπηρεσία.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη απόφαση ώστε όλοι οι φάκελοι που υπάρχουν στις δύο σήμερα ΥΔΟΜ να καταγραφούν πλήρως και αναλυτικά. Θα ακολουθήσει υποβολή αιτήματος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ψηφιοποίησή τους.

«Μετά από 9 χρόνια μπαίνει στην τελική ευθεία η δημιουργία ΥΔΟΜ στον Δήμο Παιανίας. Αυτό οφείλαμε ως δήμος να το έχουμε πράξει από το 2010. Δυστυχώς οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έπραξαν το ελάχιστο, επενδύοντας στις παρατάσεις που η πολιτεία έδινε για εφαρμογή του νόμου και αδιαφορώντας επί της ουσίας για την ταλαιπωρία των δημοτών. Σε αυτό το χάος βάζουμε τάξη: ξεκινά άμεσα η καταγραφή των φακέλων που βρίσκονται στις δύο ΥΔΟΜ, της Παλλήνης και του Μαρκοπούλου, και στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση τους. Πρόκειται για μια διαδικασία αναγκαία για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών μας και για να έχουμε πλήρη απεικόνιση της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Παιανίας. Στον φθηνό λαϊκισμό εκείνων που νιώθουν εγκλωβισμένοι στην ανεπάρκειά τους, για ακόμα μια φορά απαντάμε με έργο» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Το συνολικό κόστος για την καταγραφή των φακέλων στις δύο ΥΔΟΜ ανέρχεται στις 50.000 ευρώ περίπου ενώ το κόστος ψηφιοποίησης θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Μια νέα πραγματικότητα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου (Χαλιδού) στην Παιανία. Σχεδόν μετά από 20 χρόνια, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο οδικό δίκτυο της περιοχής διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τις μετακινήσεις αλλά κυρίως την πρόσβαση στις οικίες.

Οι εργασίες που διήρκησαν πέντε μέρες πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος υπό την εποπτεία του Γιάννη Μπούα, ειδικού συνεργάτη, σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ζωή Αγγελοπούλου, ο οποίος μερίμνησε και για τις αντίστοιχες εργασίες στον κάμπο.Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στις οδούς Κρήτης, Υμηττού, Χανίων, Πυθαγόρα, Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και σε δευτερεύουσες οδούς.«Η παρέμβαση στον Άγιο Νικόλαο είναι μια δέσμευση η οποία έγινε πράξη. Είναι αδιανόητο κάποιος να μην έχει εύκολη πρόσβαση στο σπίτι του. Οι δρόμοι αυτοί είχαν αφεθεί στην τύχη τους από το 2002 με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους. Σχεδιάζοντας τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου Παιανίας παρεμβαίνουμε καθημερινά αντιμετωπίζοντας τα μικρά αλλά ουσιώδη προβλήματα. Με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Απαντάμε με πράξεις σε εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν τον δήμο προσκολλημένο στο παρελθόν» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Επιταχύνονται τα έργα αποχέτευσης στην περιοχή των Γλυκών Νερών Συνάντηση εργασίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ - Δήμου Παιανίας και της αναδόχου εταιρείας ΕΡΤΕΚΑ για την αξιολόγηση των έργων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ παρουσία του Δημάρχου Παιανίας κ. Ι. Μάδη, του Αντιδημάρχου Παιανίας κ. Ι. Σαμωνά - Ξύκη, του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κ. Α. Τόσιου, της Β. Γενικής Διευθύντριας Έργων Ανατολικής Αττικής κ. Γ. Στεφανάκου και του κ. Γ.Ψυχαράκη, νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΕΡΤΕΚΑ, καθώς και παρουσία τεχνικών στελεχών των τριών μερών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των μικτών συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαίο πλέον επίπεδο για την αξιολόγηση και βέλτιστη διαχείριση της πορείας του έργου αποχέτευσης στην περιοχή Γλυκών Νερών και Φούρεσι του Δήμου Παιανίας.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του αποχετευτικού συστήματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης ακαθάρτων. Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, το οποίο έχει ανατεθεί από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία, καθώς ταυτόχρονα με την κατασκευή των αγωγών του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων κατασκευάζονται και όλες οι εξωτερικές διακλαδώσεις για την σύνδεση των ακινήτων με το νέο δίκτυο καταστώντας το λειτουργικό μετά την ολοκλήρωσή του.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι κάτοικοι θα απαλλαγούν από τις δυσμενείς συνέπειες των βόθρων (οικονομικές, περιβαλλοντικές κ.α.) ενώ παράλληλα ευρύτερα η περιοχή θα αναβαθμιστεί προσδίδοντας σημαντικές ωφέλειες.

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους των μερών η σημαντική πρόοδος του έργου καθώς έχει ήδη κατασκευαστεί περισσότερο από το 80% του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή των Γλυκών Νερών, ενώ παράλληλα προχωρά και η κατασκευή του δικτύου στην περιοχή του Φούρεσι. Εκτενής συζήτηση έγινε σχετικά με τις ενέργειες για την επίσπευση των έργων καθώς και για τη μείωση όχλησης των πολιτών. Αναδείχθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους δημότες της περιοχής από την εκτέλεση των εργασιών, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν δράσεις και ενέργειες που θα επιταχύνουν την ταχύτερη αποκατάσταση της ομαλότητας στα Γλυκά Νερά με τη συνδρομή και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Δ.Δ. των Γλυκών Νερών και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή, εξυπηρετώντας χιλιάδεςνοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σκοπός και βασική μας επιδίωξη, η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου στους προβλεπόμενους χρόνους επιτυγχάνοντας τη μικρότερη δυνατή όχληση στους κατοίκους. Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συζητήσαμε δράσεις και ενέργειες έτσι ώστε να παρέχουμε κάθε δυνατή ενημέρωση στους πολίτες των Γλυκών Νερών», σημείωσε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλοςκ. Α. Τόσιος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό που έως σήμερα ένα έργο τέτοιας έκτασης παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος. Σύντομα οι χρήστες θα απολαμβάνουν τα οφέλη του και η όχληση που υπέστησαν θα ανήκει στο παρελθόν. Μεταφέραμε τον προβληματισμό που υπάρχει με την έγκαιρη αποκατάσταση του οδοστρώματος. Εξετάστηκαν δράσεις που θα παρέχουν την απαραίτητη ενημέρωση στους πολίτες ώστε να γνωρίζουν με ακρίβεια την εξέλιξη

Την επικαιροποίηση των 100 δόσεων προτείνει ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης με αφορμή τις αντικειμενικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία και την οικονομία.

Μιλώντας στον Γιώργο Λαιμό και την εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό δίνοντας μια ευκαιρία σε εκείνους που έγιναν ασυνεπείς λόγω της πανδημίας.

Ερωτώμενος για τις συνέπειες του κορωνοϊού στα οικονομικά του δήμου εξήγησε πως τα έσοδα προκύπτουν από τους πολίτες. «Σήμερα υπάρχει υστέρηση εσόδων οπότε υπάρχει αντικειμενική αδυναμία των όποιων οφειλών προς τους δήμους» είπε συμπληρώνοντας: «να επικαιροποιήσουμε και πάλι τις δόσεις για να διευκολύνουμε τους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Υπογράμμισε πως η αυτοδιοίκηση δεν έχει εμπλοκή στην διαχείριση του κορωνοϊού αλλά περιορίζεται σε ενημερωτικό κυρίως ρόλο. «Χρειάζεται νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Και κάποιοι να μην καπηλεύονται τέτοιου είδους ζητήματα για μικροπολιτικά παιχνίδια» τόνισε σημειώνοντας πως «κάποιοι έχουν στόχο να πλήξουν την εικόνα μιας δημοτικής αρχής. Η ουσία είναι πως θα ξεπεράσουμε αυτό το οποίο είναι πρωτόγνωρο και απασχολεί την βιωσιμότητά μας.»

Αναφερόμενος στο έργο της Δημοτικής Αρχής αναγνώρισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, δευτερευόντος λόγω κορωνοϊού αλλά κυρίως επειδή «δεν υπάρχει κοινός τόπος» όπως χαρακτηριστικά είπε αφήνοντας αιχμές για την λειτουργία της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Επεσήμανε την έλλειψη προσωπικού στο ως αποτέλεσμα της ολιγωρίας των προηγούμενων διοικήσεων να συμμετάσχουν στην κινητικότητα. «Είχαμε ηρωικές εξόδους υπαλλήλων οι οποίοι πήγαιναν σε άλλους δήμους χωρίς όμως την ίδια ώρα να αναπληρώνουμε τις θέσεις» εξήγησε συμπληρώνοντας: «Παρέλαβα έναν δήμο που δεν είχε καν τα περιγράμματα ώστε να ενταχθεί στην κινητικότητα. Κατανοώ και τους δημοτικούς υπαλλήλους που επιλέγουν να πάνε σε άλλους δήμους από την στιγμή όμως που έχω το δικαίωμα της αναπλήρωσης».

Σε ότι αφορά τα έργα οδοποιΐας που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στον Δήμο Παιανίας τόνισε πως πραγματοποιήθηκε χωρίς δαπάνη καθώς το κόστος καλύφθηκε από ιδιωτικούς φορείς ενώ αναφέρθηκε στο πρόβλημα των εκπτώσεων σε έργα. «Εμένα με ενδιαφέρει ένα έργο να γίνει και να μείνει και όχι να χρειαστεί μετά από ένα διάστημα αποκατάσταση» είπε τονίζοντας πως αυτό είναι σπατάλη του δημοτικού χρήματος.

«Πρώτος στόχος για εμένα είναι τα σχολεία» τόνισε σε άλλο σημείο ο Ισίδωρος Μάδης και αναφέρθηκε στις συχνές επαφές με τον υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη. Εστίασε το πρόβλημα ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σημειώνοντας πως είναι έτοιμη η μελέτη για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας ενώ η ΚΤΥΠ εκπονεί μελέτη για κατασκευή νηπιαγωγείου στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών.

Επεσήμανε την έλλειψη αθλητικών δομών στον Δήμο Παιανίας ενώ έστειλε μήνυμα στους νέους της περιοχής να αποφεύγουν τους βανδαλισμούς που στερούν πόρους από άλλα έργα. «Υπόσχομαι για την δημιουργία δομών για να απασχολούνται. Να βρίσκουν διέξοδο» είπε.

Ειδική αναφορά έκανε σε όσους ασχολούνται με το graffiti καλώντας τους σε συνάντηση ώστε να εξεταστεί τρόπος συνεργασίας ώστε να αναδειχθεί το έργο τους χωρίς να βανδαλίζονται δημόσιοι χώροι και σχολεία.

Δείτε εδώ το σχετικό video.

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των αγροτικών οδών στον κάμπο της Παιανίας, πρώτη παρέμβαση 15 ολόκληρα χρόνια μετά την διάνοιξή τους το 2005.

Οι εργασίες διήρκησαν επτά μέρες και καλύπτουν περίπου 32 χιλιόμετρα. Στόχος η διευκόλυνση των αγροτών του Αγροτικού Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Παιανίας ώστε η πρόσβαση στα χωράφια να γίνεται απρόσκοπτα. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλα σημεία του Δήμου Παιανίας.

«Παρεμβαίνουμε άμεσα στις περιπτώσεις εκείνες που η νομοθεσία δεν επιβάλλει χρονοβόρες διαδικασίες. Η αποκατάσταση των αγροτικών οδών ήταν επιβεβλημένη τόσο για την διευκόλυνση των αγροτών μας όσο και για την προσβασιμότητα στα ξωκλήσια που βρίσκονται στον δήμο μας. Δεκαπέντε χρόνια μετά κάναμε εκείνο που όφειλε να είναι αυτονόητο για κάθε δημοτική αρχή» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2020, είναι μια μεγάλη, ιστορική ημέρα για τη Δημοκρατία μας, καθώς θωρακίζεται το πολίτευμά μας.
Η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, στέλνοντας με αδιαμφισβήτητο τρόπο το μήνυμα ότι για όσους επιβουλεύονται την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, την ελεύθερη βούληση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και δη το δικαίωμα στη ζωή, δεν υπάρχει χώρος στη Δημοκρατία.
Διότι, στη Δημοκρατία δεν χωρεί ο ολοκληρωτισμός και το μίσος.
Στον Δήμο μας, στην Παιανία και στα Γλυκά Νερά, έχουμε βαθιές ρίζες στον αγώνα για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μέσω αυτού του ψηφίσματος, δηλώνουμε την προσήλωσή μας ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον ρατσισμό που πρεσβεύει η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και δεσμευόμαστε να διαφυλάττουμε τις αξίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να τους επιβουλευθούν.

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος αποσαφηνίζει πως ο ΕΟΔΥ δεν έχει αναφέρει κρούσμα COVID 19 σε σχολική μονάδα του δήμου.

Στην επιστολή που απευθύνεται στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παιανίας, αναφέρει:

«Αξιότιμα μέλη,
Στις εξαιρετικά πρωτόγνωρες και δύσκολες περιόδους που βιώνουμε, ιδίως όσοι είναι γονείς, κυριαρχεί η αγωνία και η αβεβαιότητα για την ασφάλεια των παιδιών τους. Στα φόβητρα αυτά επάνω, η ελλιπής πληροφόρηση και η παραπληροφόρηση δυσχεραίνουν το τοπίο και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις, προκαλώντας πανικό. Σε απάντηση των όσων αναφέρετε στην από 21-09-2020 επιστολή σας προς τη διοίκηση του Δήμου Παιανίας, τον ΕΟΔΥ, το Γραφείο Παιδείας, τις ΜΚΟ, κλπ, σας ενημερώνουμε αρμοδίως πως:

Ο Δήμος Παιανίας δεν έχει α) ούτε τη δυνατότητα, β) ούτε την αρμοδιότητα για την ενδεχόμενη διαχείριση κρουσμάτων εντός της δομής που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Όπως γνωρίζετε, αρμόδιος φορέας διαχείρισης των κρουσμάτων είναι ο ΕΟΔΥ, στον οποίο οφείλει να αποστέλλει ακριβή στοιχεία η διοίκηση της δομής, ούτως ώστε να πράξουν τα δέοντα.

Όσον αφορά κρούσματα σε σχολικές δομές, η μόνη έγκυρη πηγή είναι αυτή του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, οι οποίες δεν αναφέρουν κανένα κρούσμα. Σημειώνουμε, δε, πως με το υπ. αρ. 57759/12-09-2020 και την παρ. 2 και περ. δ’ της παρ. 4 του αρ.1 της 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’42) την αποκλειστική αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων σε εξαιρετικές περιπτώσεις γίνεται αποκλειστικά από το ΥΠΑΙΘ μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Επομένως, αν υπήρχαν κρούσματα, το σχολείο θα ήταν ήδη κλειστό. Συνιστούμε επιφύλαξη στα όσα ακούγονται, με αίσθημα ευθύνης και πρόληψης στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ως Δήμος Παιανίας βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα σχολεία και τους αρμόδιους φορείς για να δράσουμε άμεσα εάν χρειαστεί. Προς το παρόν συστήνουμε τήρηση των μέτρων προστασίας.
Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε».

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Ο Δήμος Παιανίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα υλοποιήσει πρόγραμμα έκτακτης επισιτιστικής ενίσχυσης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον Covid-19.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τους μήνες Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2020 και αφορά στην προμήθεια διατακτικών σουπερμάρκετ για την κάλυψη έκτακτων επισιτιστικών αναγκών επιλεγμένων ωφελούμενων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη ωφελούμενων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, και εν συνεχεία άλλων καταγεγραμμένων ωφελούμενων της υπηρεσίας, η οποία και θα τους επιλέξει.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΥΟ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Στην τοποθέτηση δύο οικίσκων (τύπου ISOBOX) στο αμαξοστάσιο του Δήμου Παιανίας προχώρησε ο Δήμος Παιανίας για να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων. Mε τον τρόπο αυτό ικανοποιήθηκε ένα εύλογο και χρονίζον αίτημα τους καθώς έως σήμερα κατέφευγαν σε πλήρως ακατάλληλους χώρους.

Τα 2 συστήματα στέγασης είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά, φοριαμούς και αυτονόητες παροχές για να διευκολύνουν το έργο των υπαλλήλων στην καθαριότητα.

«Με την τοποθέτηση, σήμερα, των δύο οικίσκων ικανοποιείται το αυτονόητο αίτημα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Είναι αδιανόητο πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επί σειρά ετών ήταν επί της ουσίας άστεγοι, καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε ακατάλληλους χώρους. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου έκανα σαφές πως θα εργαστώ υπέρ των κατοίκων και των δημοτικών υπαλλήλων ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε τον Δήμο Παιανίας στην επόμενη μέρα. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται» δήλωσε κατά την παραλαβή των οικίσκων ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Σειρά πολιτικών και θεσμικών συναντήσεων με στόχο την ανέγερση ελληνορθόδοξου πνευματικού κέντρου στην Παιανία δρομολογεί ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Ο Δήμαρχος Παιανίας και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. κ. Νικόλαος εξέτασαν την δυνατότητα κατασκευής ενός συγκροτήματος στο λόφο Χούσμουζα και σε έκταση που παραχωρήθηκε το 2000 (Άρθρο 7, Ν. 2833/2000) από το υπουργείο Γεωργίας με στόχο την ανέγερση Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου που περιλάμβανε και τέμενος.

Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες απαιτείται η τροποποίηση του νόμου ώστε να αλλάξει ο σκοπός της παραχώρησης και να ακολουθήσει η απαραίτητη κοινή υπουργική απόφαση που να καθορίζει τους όρους.

Ο Ισίδωρος Μάδης στέκεται αρωγός στην πρόταση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής η οποία περιλαμβάνει και την ανέγερση εκκλησίας που αρχιτεκτονικά θα παραπέμπει στην ιστορική Αγία Σοφία εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό και το «Τάμα του Έθνους».

«Η πρόταση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη δεν μπορούσε παρά να με βρει σύμφωνο ειδικά και μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το σημείο είναι ιδανικό καθώς πρόκειται επί της ουσίας για την είσοδο στην χώρα λόγω του αεροδρομίου. Με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Νικόλαο βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία για την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα τιμήσει την χώρα και φυσικά τον Δήμο Παιανίας» σχολίασε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM

«Είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε μελέτες στο Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε ο Ισίδωρος Μάδης μιλώντας στον Επικοινωνία FM. O Δήμαρχος Παιανίας εξήγησε πως την ίδια ώρα εκπονούνται και νέες μελέτες μεταξύ των οποίων και για τα όμβρια στην κοινότητα των Γλυκών Νερών η οποία αναμένεται να υποβληθεί πριν το τέλος του χρόνου.

«Έχουμε ήδη ετοιμάσει μία μελέτη προκειμένου να ανεγερθεί ένα 5ο Δημοτικό Σχολείο στην κοινότητα της Παιανίας και για ένα 3ο Νηπιαγωγείο στα Γλυκά Νερά» είπε ο Ισίδωρος Μάδης.
Σημείωσε πως ο δήμος είναι έτοιμος για να καλύψει τις ανάγκες για την επόμενη σχολική χρονιά όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Ανακοίνωσε πως ο Δήμος Παιανίας διεκδικεί από τις Κτιριακές Υποδομές και την δημιουργία ενός ειδικού σχολείου που θα καλύψει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Για το έργο των ακαθάρτων στα Γλυκά Νερά εξέφρασε την αισιοδοξία για την εντός του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσή του ενώ αναφέρθηκε και στην κατασκευή αποχετευτικού και στην Βόρεια Γειτονιά.Μιλώντας για το αντίστοιχο έργο στην κοινότητα Παιανίας που έχει σταματήσει τους τελευταίους 30 μήνες εκτίμησε ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επανεκκίνησή του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΓΑΘΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (29/05) Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ

Συνάντηση με κατοίκους από το Πυργάθι είχε το πρωί της Παρασκευής (29/05) ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. Οι κυρίες Ζέτα Παπαδοπούλου και και Ζωή Νιβολιανίτη εκπροσωπώντας του κατοίκους εστίασαν στο πρόβλημα της υδροδότησης σημειώνοντας πως κατά τους θερινούς μήνες παρατηρούνται συνεχείς διακοπές.

Το χρονίζον πρόβλημα (πλέον των 10 ετών) οφείλεται στο δίκτυο της περιοχής. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για διακοπή αλλά για χαμηλή πίεση στο δίκτυο λόγω της υψηλής κατανάλωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικίες της περιοχής δεν υδροδοτούνται από κεντρικό αγωγό αλλά από επιμέρους σωλήνες που είχαν τοποθετηθεί χωρίς μελέτη από τους ιδιοκτήτες.

Στην συνάντηση όπου συμμετείχε ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Νικηφόρος Κουφόπουλος και οι Παναγιώτης Σαμαρτζής και Κώστας Βασιλείου από την τεχνική υπηρεσία, προκρίθηκε η λύση μέσω της τοποθέτησης αντλιοστασίου.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης έδωσε άμεσα εντολή στις υπηρεσίες για την εκπόνηση μελέτης όχι μόνο για το Πυργάθι αλλά και για τον Άγιο Νικόλαο και τη Σπάροζα ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις.

«Θέλω να λυθεί το θέμα με το μικρότερο δυνατό κόστος και στο συντομότερο χρονικό διάστημα» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης απευθυνόμενος στους κ.κ. Σαμαρτζή και Βασιλείου. Παράλληλα εκτίμησε πως η προκρινόμενη λύση μπορεί να έχει υλοποιηθεί έως το τέλος του 2021.

Επιπλέον εξήγησε πως σήμερα ο Δήμος Παιανίας αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υλοποίηση έργων λόγω της έλλειψης προϋπολογισμού.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παιανίας για να υποδεχθούν την Δευτέρα τους εκατοντάδες μαθητές με ασφάλεια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του δημάρχου Ισίδωρου Μάδη και των διευθυντών των σχολικών μονάδων για να γίνει ο τελευταίος έλεγχος πριν από το πρώτο κουδούνι.

Οι συμμετέχοντες Διευθυντές διαβεβαίωσαν πως οι μονάδες τους είναι καθόλα έτοιμες. Εκτίμησαν δε πως δεν θα υπάρξουν πολλές «απουσίες» μαθητών ενώ μετέφεραν στον Ισίδωρο Μάδη την ανάγκη για γάντια μιας χρήσεως. Ο δήμαρχος Παιανίας δεσμεύθηκε για διανομή ενός μικρού αποθέματος που υπάρχει ακόμα εξηγώντας πως πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση στην αγορά.

Ο Ισίδωρος Μάδης διαβεβαίωσε τους διευθυντές πως θα καλυφθούν τυχόν κενά που θα προκύψουν σε καθαρίστριες έτσι ώστε ήδη από την Δευτέρα τα σχολεία να λειτουργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο δήμαρχος Παιανίας κατέγραψε τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο ενώ ανέλυσε το σχεδιασμό της διοίκησης ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να είναι βελτιωμένη για διδασκόντες και μαθητές.

Νωρίτερα η αντιδήμαρχος Παιδείας Έλενα Αντωνίου και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Θανάσης Μιχαλόπουλος, ολοκλήρωσαν την διανομή στα σχολεία του Δήμου Παιανίας απολυμαντικών και μασκών ενώ είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αυτοψία επιβεβαιώνοντας πως είχαν ολοκληρωθεί και οι καθαρισμοί.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας στο ΚΑΠΗ υπό τον δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη και με την συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού, της ψυχολόγου κας Μαρίας Αντωνοπούλου και της διοίκησης -προέδρου κ. Κώστα Χουλιάρα, της αντιπροέδρου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Ευτυχίας Κρεμμυδά.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία από την ψυχολόγο του προσωπικού για την υποδοχή των 300ων περίπου βρεφών. Ο Δήμαρχος Παιανίας διαβεβαίωσε το προσωπικό για την αμέριστη συμπαράστασή του και την υποστήριξη που ο Δήμος παρέχει στον φορέα για την διευκόλυνση του έργου τους και με την παροχή μασκών και γαντιών.

Όπως εξήγησε ο κ. Κώστας Χουλιάρας οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν χωρίς κενά καθώς δύο ελλείψεις σε καθαρίστριες καλύφθηκαν με την μεταφορά προσωπικού.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιανίας. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της ετοιμότητας της ομάδας Πολιτικής Προστασίας, με τις ελλείψεις να εντοπίζονται σε επίπεδο εθελοντών και οφείλονται στις καθυστερήσεις που έχουν προκληθεί στις πιστοποιήσεις λόγω της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε στο γεγονός πως για πρώτη φορά συστήνεται το όργανο και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους. Σημείωσε πως ο Δήμος Παιανίας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις έχοντας εξασφαλίσει την λειτουργικότητα των υποδομών (κρουνοί, δεξαμενές, οχήματα) ενώ ως απάντηση στην έλλειψη πιστοποιημένου προσωπικού, σε περίπτωση ανάγκης θα κληθεί προσωπικό του δήμου για τις δύο υδροφόρες ενώ τα μηχανήματα του δήμου θα συνδράμουν την προσπάθεια της Πυροσβεστικής.

Στην συνεδρίαση συμμετείχε εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης διαβεβαιώνοντας πως θα σταθεί αρωγός στο έργο της Πολιτικής Προστασίας συμβάλλοντας με κλαδέματα και διανοίξεις δρόμων όπου απαιτείται.

Από την Περιφέρεια Αττικής έγινε σαφές πως σε περίπτωση συμβάντος θα συμμετέχει με την διάθεση υλικού όπως υδροφόρες.

Όσον αφορά τα περίπολα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου κ. Χατζόπουλος επιβεβαίωσε πως το ένα περίπολο θα βρίσκεται στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος όπως κάθε χρόνο ενώ ο κ. Ζαφείρης, Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σώματος Παλλήνης πως περίπολο θα βρίσκεται στο τέρμα της Ασκληπιού.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δεσμεύθηκε πως για το περίπολο της Ασκληπιού να τοποθετηθεί κιόσκι.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟ

Με την σειρά του ο Βαγγέλης Τσιγκρέλης από το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΣΕΠΠΒΑΤΥ έκανε λόγο για άριστη συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας ενώ τόνισε πως ο ΣΠΑΥ θα πρέπει να ενσκήψει περισσότερο στα προβλήματα του Δήμου Παιανίας.

Το δικό τους ρόλο στη μάχη με την πυροπροστασία θα έχουν το Σύστημα Προσκόπων Παιανίας και το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, οι οποίοι μέσω των δράσεων τους στο βουνό δύνανται να εντοπίζουν εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά και να ενημερώνουν τόσο την Πολιτική Προστασία όσο και την Πυροσβεστική.

Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωπος της ΑΣΔΕΝ εξήγησε πως η συμβολή τους θα είναι κυρίως με τα κανονάκια ψεκασμού και ζήτησε την συμβολή του Δασαρχείου ώστε να γίνουν κλαδέματα που θα επιτρέψουν την σωστή λειτουργία τους.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΜΑΔΗ - ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη είχε ο δήμαρχος Παιανίας με αντικείμενο την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και την σχολική στέγη στην πόλη.

Ο Ισίδωρος Μάδης εξήγησε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο Δήμο όσον αφορά τις υποδομές, εκκρεμότητες που ξεπερνούν τις αρμοδιότητες της διοίκησης και ζήτησε από την υφυπουργό την επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά – η οποία αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα- να βρει έτοιμο τον Δήμο Παιανίας να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο Δήμος Παιανίας ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά έχει ολοκληρώσει τις κατασκευές (πλατφόρμες) στα Γλυκά Νερά (2ο Νηπιαγωγείο) ώστε να στηθούν οι τρεις αίθουσες ενώ εξήγησε στην κα Ζαχαράκη πως με την λειτουργία του σχολείου κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Επεσήμανε δε πως η τοποθέτηση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέσα στον Αύγουστο έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί και οι συνδέσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας και την ανάγκη που εκεί υπάρχει για μία ακόμα αίθουσα ενώ σε ότι αφορά την ανέγερση νέου σχολείου εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την ταυτόχρονη αποζημίωση των ιδιοκτητών.

«Ζήτησα από τους δημότες να με εμπιστευθούν και θέλω να τους κοιτάζω στα μάτια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε απάντηση των όσων ψευδώς διακινούνται στην πόλη από «εργολάβους» fake news, η δημοτική αρχή διευκρινίζει για την υπόθεση των Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο:

- Το πρόβλημα ξεκίνησε ήδη από το 2018, κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο Ισίδωρος Μάδης το «κληρονόμησε» και κινήθηκε όπως ο νόμος ορίζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση έχει γίνει σε ιδιόκτητη γη και είναι απαραίτητη η αντίδραση και των ιδιοκτητών.
- Στα πλαίσια της λήψης μέτρων λόγω κορωνοϊού όπως έγινε και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις δήμων με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων τοποθετήθηκε προσωρινά βρύση. Η απόφαση αυτή έχει ήδη ανακληθεί. Άλλωστε ήταν υποχρέωσή μας σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου ΟΙΚ261 επιστολή της ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της φτώχειας.
- Έχει ενημερωθεί ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παιανία ώστε να ενημερώσουν με τη σειρά τους τα μέλη τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων και να συντονιστούν από κοινού κινήσεις.
- Αναμένεται αυτοψία από την Πολεοδομία μετά από αίτημα του Δήμου Παιανίας και του ΑΤ Παιανίας ενώ τον χώρο έχει επισκεφθεί με τον Διοικητή της ΕΛΑΣ Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης.
- Την Παρασκευή υπήρξε κινητοποίηση της ΕΛΑΣ ενώ έγιναν και 14 συλλήψεις.
- Για το πρόβλημα έχουν ενημερωθεί όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε.
Εν κατακλείδι, η δημοτική αρχή έκανε όσα απαιτούναι και συνεχίζει να μεριμνά από την πρώτη στιγμή, σε αντίθεση με την προηγούμενη.

Στο ποσό των 335.553,53 ευρώ ανέρχεται το όφελος για τον Δήμο Παιανίας από δύο εξωδικαστικούς συμβιβασμούς που διεκδίκησε και ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή. Παράλληλα δόθηκε λύση σε μια υπόθεση που έμενε στον «αέρα» από το 2009 ενώ αποζημιώνονται δύο δημότες οι οποίοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ακίνητη περιουσία τους.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις απαλλοτριώσεων με την πρώτη να εκκρεμεί από το 2009 με αποτέλεσμα το αρχικό ποσό αποζημίωσης των 109.932 ευρώ, λόγω των τόκων, να εκτοξευτεί στα 290.413,11 ευρώ.

Με εντολή του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη οι υπηρεσίες και η νομικός σύμβουλος ανέλαβαν να δώσουν άμεσα λύση για να περιοριστεί η περαιτέρω ζημία του Δήμου και κατέληξαν σε συμφωνία ώστε να καταβληθεί το ποσό των 225.000 ευρώ επιτυγχάνοντας αφενός έκπτωση 65.000 ευρώ και αφετέρου 6 άτοκες δόσεις.

Σε άλλη περίπτωση του 2018, το ύψος της αποζημίωσης των 435.630 ευρώ όπως αρχικά είχε υπολογιστεί μειώθηκε δραστικά σε 165.489,58 ευρώ το οποίο και θα καταβληθεί σε 13 δόσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις, ιδιαίτερη σημασία έχει το δοσολόγιο καθώς έτσι επιτρέπεται στο δήμο η καταβολή της αποζημίωσης τμηματικά με τα ποσά να προέρχονται από τις εισπράξεις.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα πως στόχος μου είναι ένας υγιής και τακτοποιημένος δήμος. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ολόκληρη η δημοτική μου ομάδα. Το αυτονόητο έγινε με καθυστέρηση 11 ετών στην μία περίπτωση, προκαλώντας ζημία στο δήμο ύψους 115.000 ευρώ περίπου. Αυτό λόγω της ολιγωρίας των προηγούμενων διοικήσεων. Την ζημιά αυτή δυστυχώς καλείται να καταβάλλει το σύνολο των δημοτών. Οι ευθύνες όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Εμείς προχωράμε με μόνο γνώμονα το καλό του δήμου μας κόντρα σε όσους υπερασπίζονται την στασιμότητα».

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για το Σπίτι του Βόλεϊ και το Κλειστό του Στίβου μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (20 Μαΐου 2020) στο δημαρχείο της Παιανίας ενώ στη συνέχεια ο Ισίδωρος Μάδης ξενάγησε τους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Πατούλη στις εγκαταστάσεις οπότε και είχαν την ευκαιρία να δουν τον χώρο.

«Σας ευχαριστώ για την επιμονή σας να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και να δώσουμε στέγη στον αθλητισμό» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης υποδεχόμενος τους δύο καλεσμένους του. «Μετά την πρώτη συνάντηση μας μέχρι και σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα χωρίς τυμπανοκρουσίες και με διάθεση να τελειώνουμε με αυτή την εκκρεμότητα με στόχο να απολαύσει ο κλασσικός αθλητισμός το σπίτι του» συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής σχολίασε πως «επικυρώνεται μια προσπάθεια που έχει να κάνει με τη ζωή και την ευζωία. Με έναν χώρο που δυστυχώς είχε παρακμάσει και πρέπει να τον διαθέσουμε και στον αθλητή και στον πολίτη. Χαίρομαι γιατί η προσπάθεια και του υφυπουργού μας φέρνει σήμερα στην υπογραφή του Μνημονίου. Είμαστε προσανατολισμένοι να βοηθήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε την ανακαίνιση και αναβάθμιση των σταδίων. Η σημερινή μέρα είναι ένα στοίχημα για την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν αυτού του έργου και να αποδοθεί στον κόσμο».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την χαρά του που με την συνάντηση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της προσπάθειας για τα δύο στάδια.
«Σήμερα δίνουμε τα χέρια για μια προσπάθεια ώστε η Παιανία να αποκτήσει ξανά μια σοβαρή, ασφαλή, σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση» σημείωσε. «Το λέμε δημόσια και καθαρά πως η επαναλειτουργία σύντομα των εγκαταστάσεων αποτελεί προσωπικό μας στοίχημα. Ενώνουμε δυνάμεις και πάμε μπροστά» συμπλήρωσε.

Το διετές «Σύμφωνο Συνεργασίας», λοιπόν, που υπογράφηκε προβλέπει τα εξής:
«Δεδομένου ότι κρίνεται αναγκαίο να διασωθούν και να αξιοποιηθούν οι εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις και επειδή αυτές αποτελούν ένα έργο υπερτοπικού ενδιαφέροντος, καθώς εξυπηρετούν τόσο τον πρωταθλητισμό όσο και τον μαζικό αθλητισμό και την άθληση για όλους, με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Παιανίας και της Περιφέρειας Αττικής, τίθεται η βάση για τη συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων φορέων προκειμένου:
* Να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ενέργειες, που αφορούν στην πλήρη και εύρυθμη λειτουργία των αναφερόμενων εγκαταστάσεων και
* να αποδοθούν τόσο στην αθλητική οικογένεια, όσο και τοπική κοινωνία ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανύψωση του αθλητισμού και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.

Τα συμβαλλόμενα μέρη με την υπογραφή του παρόντος μνημονίου αναλαμβάνουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις:
* Να οργανώσουν και να διαθέσουν άμεσα χάρτη ενεργειών οργάνωσης και υλοποίησης του παρόντος μνημονίου, ως προς τα εξής τρία (3) στάδια υλοποίησης του έργου:
α) εκπόνηση μελέτης για την αποτύπωση των φθορών και την κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών για την επισκευή και ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων,
β) εκτέλεση του έργου και
γ) διαχείριση και λειτουργία των Γυμναστηρίων.
* Να παράσχουν το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του παρόντος μνημονίου.
* Να διευκολύνουν με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό, που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου του παρόντος, στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών.
* Να συμβάλουν με την παροχή των κατάλληλων στοιχείων στην διαμόρφωση σχεδίου προγραμματικής συμβάσεως, ώστε με την υπογραφή του να μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, που θα ορίζονται προς τούτο, τους προϋπολογισμούς κάθε έργου, τα σχετικά τεχνικά δελτία και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρτιότητα υλοποίησης του έργου.
* Να μεριμνούν για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του έργου.
* Να διασφαλίσουν τη λειτουργία και συντήρηση του Έργου μετά την ολοκλήρωσή του.
* Να συμμετέχουν στη διοίκηση και διαχείριση του Γυμναστηρίου και να διαθέτουν αυτό στους αθλητικούς φορείς και το κοινό, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους, που θα καθοριστούν στον Κανονισμό Λειτουργίας αυτού.
* Να λαμβάνουν εν γένει κάθε αναγκαίο μέτρο, που απορρέει από το παρόν μνημόνιο για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του αντικειμένου του.

Για την επίτευξη των στόχων του παρόντος μνημονίου συνεργασίας τα τρία συμβαλλόμενα μέρη:
* Θα συγκροτούν, εφόσον απαιτείται, Ομάδες Εργασίας αποτελούμενες από στελέχη των τριών φορέων και θα προβαίνουν στην ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων για τον συντονισμό και την διεκπεραίωση θεμάτων στο πλαίσιο των δράσεων του μνημονίου. Οι παραπάνω ομάδες θα συγκροτούνται με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.
* Θα ορίσουν από έναν εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του, που θα επιφορτιστούν με την παρακολούθηση της υλοποίησης των δράσεων του μνημονίου, την αξιολόγηση της πορείας της συνεργασίας των τριών φορέων και την υποβολή προτάσεων στα συμβαλλόμενα μέρη για την τροποποίηση ή παράταση του μνημονίου, ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνεται αναγκαία.

Συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων Γλυκών Νερών» πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γλυκών Νερών Αρτέμης Βαγιωνάκης, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Σταύρος και Γιάννης Σαμωνάς, ο προϊστάμενος του Τμήματος Έργου της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιφορτισμένος με την παρακολούθηση του έργου Άγγελος Μικρώνης, ο ειδικός συνεργάτης επί τεχνικών θεμάτων μηχανικός Νικηφόρος Κουφόπουλος και εκπρόσωποι της ΕΡΤΕΚΑ υπό τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Ψυχαράκη.

Ο ανάδοχος ενημέρωσε τον δήμαρχο για την εξέλιξη και τα προβλήματα του έργου τονίζοντας πως ακολουθούνται τα χρονοδιαγράμματα.

Από την πλευρά του ο Ισίδωρος Μάδης κάλεσε τους εκπροσώπους της ΕΡΤΕΚΑ να δεσμευθούν για την άμεση αποκατάσταση των οδών όπου το έργο έχει ολοκληρωθεί ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία των κατοίκων.

Τόσο ο Αρτέμης Βαγιωνάκης όσο και οι Θανάσης Σταύρος και Γιάννης Σαμωνάς έκαναν ξεκάθαρο πως το έργο θα πρέπει να προχωρά με σεβασμό προς τους κατοίκους και πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η περαιτέρω καθυστέρηση της αποκατάστασης, η υποβάθμιση της ζωής τους αλλά και συνθήκες επικινδυνότητας λόγω αμέλειας. Ταυτόχρονα του επιδόθηκε λίστα με 29 οδών που χρήζουν ολοκληρωτικής ή μερικής αποκατάστασης.

Ο κ. Ψυχαράκης δεσμεύθηκε οι αποκαταστάσεις να έχουν ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς μήνα.

Παραδόθηκαν στους διευθυντές των επτά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παιανίας 100 tablet τα οποία θα διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι διευθυντές των σχολείων, με ευθύνη τους, θα δανείσουν τα tablet στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη ενώ αυτά θα επιστραφούν στα σχολεία με την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η προμήθεια των συσκευών ήταν παραπάνω από αναγκαία για να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση και οι μαθητές εκείνοι που δεν είχαν τα απαραίτητα μέσα.

«Κάτω από τις επείγουσες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, κινηθήκαμε άμεσα και προμηθευτήκαμε τις 100 συσκευές οι οποίες αποτελούν επένδυση στο μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ο οποίος κάλεσε τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Η αγορά των tablets ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να στηρίξουμε το δύσκολο έργο των δασκάλων στις συνθήκες που προέκυψαν αλλά και την προσαρμογή των μαθητών στα νέα δεδομένα» σημείωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας Έλενα Αντωνίου.

100 TABLETS ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ